Szivárványok, sokszínűség, SAP, tudatosság, krízisválaszok: Egy 21.századi vállalkozás története

Zsolt az első között volt, aki QUiCK-et tesztelt, sőt sok későbbi funkció az Ő nevéhez, vagy kéréséhez kötődik. Egy fejlesztési kérést, mindig nagyon megvizsgálunk, megpróbáljuk megérteni a gyökérproblémát. Ha az meg van és a kérés valóban arra ad választ, amire a kérés született, akkor kezdünk neki az igény kielégítésének. Zsolt kérései szinte minden esetben fejlesztést indukáltak és a lenti interjú ékes bizonyítéka anna, hogy miért, és annak is Zsolték miért tartoznak kedvenc ügyfeleink közé. Zsolttal, Kristó Zoltán beszélgetett.

Mivel foglalkozik a Humen Media?

Magyarország egyetlen, célzottan az LMBTQ célcsoport marketingkommunikációjával foglalkozó vállalkozása vagyunk. Zászlóshajónk a Humen Magazin, ami hazánk egyetlen, nyomtatásban megjelenő, ingyenes LMBTQ életmód…


Könyvelői piac szoftvergyártóinak árbevétel adatai 2019

Különösebb kommentár és mélyebb elemzés nélkül kigyűjtöttük a kifejezetten könyvelői piacot célzó szoftvercégek 2019-es beszámoló adatait. A gyűjtés célja az egyre fokozódó könyvelői digitalizációs folyamatok piacra gyakorolt hatásainak későbbi vizsgálata. A 2019-es adatokat egyébként a vizsgálat szempontjából nem tartottuk túl érdekesnek, ezért mélyebb elemzéseket csak később, a 2020-as beszámoló adatai után fogunk elvégezni. Arra számítunk, hogy addigra jóval egyértelműbb és izgalmasabb piaci trendek olvashatóak majd ki a számokból.

A gyűjtést két külön szegmensre végezzük el:

  • olyan szolgálatatókra, akik hagyományosan, évtizedes múlttal nyújtanak könyvelőknek, könyvelőirodáknak megoldásokat (továbbiakban:inkumbensek);
  • olyan “új” szolgálatatokra, akik vagy relatív újonnan jelentek meg a piacon, vagy eredetileg nem…

Utolsó product/market fit kérdőív az autokata termék kapcsán

A kérdőív célja

Célunk az volt, hogy a közel kétéves működés alapján visszacsatolást kapjunk arról, hogy a felhasználók mennyire tartják relevánsnak a szolgáltatást és további információkat szerezzünk arról, hogyan tehetjük az autokatát még relevánsabbá.

Hasonló elemzést korábban egyszer, — az autokata szolgálatás indulása után négy hónappal- végeztünk el. (ez itt található) Kíváncsiak voltunk arra is, azóta mi változott. (Hasonló kérdőívet későbbiekben nem tervezünk, az ügyfél-elégedettséggel kapcsolatos módszertanunkat a jövőben megváltoztatjuk.)

Módszertan

A kérdőív alapjául az alábbi két irodalom szolgált. Sean Ellis: Product/market fit benchmark, Rahul Vohra: How Superhuman Built an Engine to Find Product/Market Fit

A kérdőívet SurveyMonkey-val készítettük. A kérdőívet egy autokata speciális…


Az első hipotézis — Kisebb a gyep

Egy cikksorozat második részét olvasod, melyben katás jogszabályváltozásokkal kapcsolatos kérdőíves kutatásunk részleteit mutatjuk be. A kérdőívvel az volt a célunk, hogy megpróbáljuk a jogszabály gazdasági hatásait megbecsülni. Az első részben felsoroltuk, milyen hipotéziseket állítottunk fel a kérdőívezés előtt, illetve kommentár nélkül közöltük a nyers eredményeket is. A második résztől továbblépünk és minden hipotézist külön is tárgyalunk.

Az “egyes” hipotézis

“A katás adózást választó, -nem adóelkerülési sémában (v.ö:bújtatott munkaviszony)- működő vállalkozások száma viszonylag nagy, jóval nagyobb, mint amit a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara becslései tartalmaznak.”

Miért fontos ez?

A júliusban elfogadott jogszabályt számos szakmai szervezet fűnyiró elvként címkézte. Véleményük szerint, a döntés nem foglalkozik a különböző vállalkozások…


Kérdőíveztünk a 2021-es kata változások kapcsán

Első rész: nyers adatok

Rengeteg elemzés, cikk, sajnos egyre több nyerészkedő és fals tanácsadói “megoldás”, kezdeményezés, petíció, kérdőívezés, Facebook poszt jelenik meg a 2021-es kata változások kapcsán.

A kata egy ideje szívügyünk, de megpróbálunk egy objektív cikksorozatot összehozni szeptember során, annak érdekében, hogy a már megszületett és ismert döntés gazdasági hatásait megbecsüljük, vagy akár kedvet adjunk, nálunk sokkal okosabb szakértőknek ahhoz, hogy elemezzék ők azokat, ha idejük engedi.

A kérdőív módszertani korlátaiba, a sokaság jellegére, az adagyűjtés körülményeire a legutolsó cikkben fogunk utalni, de elöljáróban jelezzük, hogy a kérdőív válaszait jelenleg nem tartjuk reprezentatívnak a katás sokaságra. Viszont megfelelő elemszámmal (eddig 2.500 …


avagy a “soft skill”-ek felemelkedése a könyvelői digitalizáció korában

Mindenhonnan ömlik a digitalizáció. Nyilván a COVID-19 is ludas, de úgy tűnik mostmár kivétel nélkül mindenki őrült digitalizációba kezdett. Mi például lassan öt éve szinte másról sem írunk, csak ennek hatásairól a könyvelői piacra, (már szinte magunkat is unjuk). Kedvenc könyvelői csoportunkban a Nagy könyvelői kihívás csoportban mostmár hetente “adásba kerül” egy olyan FB live videó, mely a legújabb technológiai megoldásokat, az ezzel kapcsolatos praktikákat mutatja be a kihívásokat keresőknek, vagy éppen azoknak, akik a kihívásokat akarják tompítani. Az pedig, hogy a digitális eszközök sikeres adaptációja a könyvelők tanácsadási kompetenciáját “hozza játékba” szintén nyilvánvaló trend lett. …


5 QUiCK funkció, ami ebben segíthet🚀.

Több mint egy éve segítjük a legkisebb vállalkozások napi pénzügyeit költségnyilvántartónkkal.

Egy ügyfelünk szerint, két kis lépéssel nem lehet átlépni egy szakadékot sem.

A vállalati pénzügyek teljes digitalizálása és a hagyományos számviteli technológiák között hatalmas szakadék húzódik, melynek átlépéséhez sokszor valóban nagyobb energiákra van szükség, most azonban a járványügyi helyzet számos kisvállalkozást hirtelen a digitális szakadék szélére sodort, ahol dönteni kell mekkorát lépünk.

A cikkben megmutatjuk, melyek azok a QUiCK funkciók, melyeket ügyfeleink a legfontosabbnak tartanak ahhoz, hogy ennek a szakadéknek az átlépésekor két kis lépésből inkább egy nagy legyen.

1. Az alias email cím

A GKI idei felmérés alapján a hazai vállalkozások közül már…


Gyakorlati útikalauz túlélőknek III.

A rázósabb részek után, a befejező írás egy nyugodt gyalog-galopp. A korábban vázolt digitalizációs alapokból három témakör maradt.

  • kommunikáció járvány idején a munkatársakkal
  • gyorsított kommunikáció ügyfeleinkkel,
  • hasznos és ingyenes digitális megoldások listája.

1. Azonnal találj megoldást arra, hogy munkatársaiddal naponta tudj online érintkezni.

Miért fontos ez?

Könyvelőiroda vezetőként, a homeoffice most hirtelen bevezetésével egyszerre egy csomó előnnyel szembesülhetünk.

Egyrészt nyugi van. A könyvelés, az ügyfélkommunkációt leszámítva egy elmélyült munka. Az ügyfélkommunikáció most ritkult, de minimum megváltozott a szerkezete. A könyvelésnek meg valójában jót tesz az otthoni környezet. Nem véletlen, hogy rengeteg a piacon az “egyszemélyes könyvelőiroda”.

A kommunkációs és projektkövetési eszközök, melyekre később hivatkozunk robbanászerűen terjednek majd a következő pár hónapban. Ezekkel az…


Gyakorlati útikalauz túlélőknek II.

A cikksorozat első része erős negatív kritikákat is kapott. Ez alapvetően három okból történhetett, melyek mindegyike fontos lesz a későbbiekben:

  1. Egyelőre gyökeresen más véleményen vagyunk, mint a könyvelői társadalom “aluldigitalizáltabb” csoportja, akiknek egyébként jelenleg írásaink szólnak. Sokan közülük például a cikk megírásával egyidejűleg arra próbálnak hiteles forrást találni, hány nap alatt múlik el a papírról a koronavírus. (Ez egyébként, — őszintén szólva — egy abszolút racionális stratégia, annak ellenére hogy sokak szerint egy ismeretlen vírus esetén veszélyes).
  2. Egyelőre más véleményen vagyunk, mint a könyvelői érdekvédelmi szervezetek nagyrésze. Itt olvasható például, hogy a Minősített Könyvelők Egyesülete, miként gondolkozik a válságról. Ők…

Gyakorlati útikalauz túlélőknek I.

Figyelem: A bejegyzés több helyen nyers ,akár bántó lehet, de a cikk megírását saját üzleti céljainkat jóval felülíró, őszinte, jó és segítő szándék vezérelte. Még véletlenül sem akarunk senkit megbántani, sőt..

Mai napig a legolvasottabb az a 2017-es a cikkünk, mely digitalizáció exponencialitásáról értekezik.

A koronavírus terjedése exponenciális, akárcsak a digitalizáció. Miért ne használhatnánk éppen ezért ugyanazt a modellt, ha szeretnénk legalább megpróbálni megérteni, hogy mi is történik körülöttünk.

Sőt tovább megyünk. Miért ne használhatnánk a koronavírus elleni küzdelemben egy másik exponenciális folyamatot magát a digitálizációt, hogy megvédjük a körülöttünk lévőket és saját magunkat?

Ne próbáld meg kitalálni, mi fog történni. Egyszerűen csak küzdj!

Az exponenciális folyamatok az elején mindig…

RIPORT

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store